top of page

Forum Mesajları

Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
23 Ağu 2023
In Diğer Konular
Yeni eğitim öğretim yılında okulların açılacağı tarih belli oldu. Milyonlarca öğrenci 11 Eylül'de sıralarındaki yerini alacak. Öğretmenler ise öğrencilerden bir hafta önce mesleki çalışmalar kapsamında okulda olacak. 2023-2024 öğretmen yaz seminerleri 4 Eylül 2023 tarihinde başlayacaktır. Seminerler 1 hafta sürecek. Eylül ayı öğretmen seminerleri yüz yüze yapılıyor. Öğretmenlerin seminerlere katılımı zorunludur. Öğretmen 2023-2024 öğretmen yaz dönemi Eylül seminerleri 4 Eylül'de başlayacak ve 8 Eylül'de sona erecek.
0
0
10k
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
18 Haz 2023
In Diğer Konular
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin 20-24 Haziran tarihlerini kapsayan Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programı'nın uzaktan eğitim yoluyla Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden gerçekleştirileceğini bildirdi.     Mesleki çalışma dönemlerinde, ikinci dönem ve ara dönemde olduğu gibi okul kapandıktan sonra 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma döneminde, yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz, okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitim yoluyla mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Birinci müjdemiz, bu. İkincisi, 27-30 Haziran tarihleri arasında da Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi girişimlerini kendileri planlayacaklar.
0
0
2k
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
14 Kas 2022
In Aday Öğretmenlik Süreci
Sayın Öğretmenlerimiz Bu yazıda 1 Eylül 2022'de Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünün yayımladığı en güncel kılavuz olan Aday Öğretmen Yetiştirme Kılavuzunda bulunan formların MEBBİS üzerine aktarılması sırasında yaşanan hatalardan bahsedeceğiz. Bilindiği üzere eski atamalar ile yeni atamaların sistemi 7 Kasım 2022 tarihinde ayrılarak yeni atamalara yeni formların giriş ekranı açılmıştır. 1) System Connection Error Hatası Bu hatanın Türkçe'deki karşılığı ''sistemin bağlantı hatası'' dır. Sistemin çevrimiçi olarak hizmet verememesi anlamına gelir. Sayfayı yenilemek veya kapatıp açmak çözüm olabilir. Devam ediyor ise sistemin hatayı gidermesini beklemenizi tavsiye ederiz. 2) Bazı kelimelerin yerine ????? işaretlerinin çıkması Hatası Yine sistemsel olan bu hata dilimizdeki ç, ğ, ü gibi harflerin veya virgül (,), kesme işareti (') gibi sembollerin gösterilmemesi nedeniyle alınabilir. Farklı bir tarayıcıdan (chrome, firefox) sisteme giriş yaparak aşılabilen bu hata bazı öğretmenlerde giderilemediği için sistemin güncellenmesi beklenmelidir. 3) 1 Adet Yasaklı Kelime Kullandınız Hatası Aşağıda görselini de eklediğimiz bu hata da sistemsel olup bazı çoğu öğretmenin ekranında görüntülenmektedir. Bazı öğretmenlerde ''sınıf'', ''öğretmen'' gibi kelimeleri dahi kabul etmezken bazı öğretmenlerde ''ğ,ü,ş'' harflerini içeren kelimelerde bu hata alınmaktadır. Bu nedenle sistemin güncellenmesini beklemenizi tavsiye ederiz. Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi Tavsiyesi Özet olarak sistem yeni açıldığı için bu hataların alınması normal olup sisteme giriş için bir süre kısıtlaması bulunmamaktadır. Önemli olan Bakanlığın sitesinde yayımlanan formların doldurulmasıdır. Bu nedenle okulda yapılan faaliyetlerin kanıtı niteliğinde olan bu formlar doldurulduktan sonra sistemin güncellenmesi beklenebilir.
MEBBİS Aday Öğretmen Modülü Sistem Hataları content media
0
0
1k
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
06 Kas 2022
In Diğer Konular
Öğretmen Mesleki Kimlik Kartı, kamu kurumlarında görev yapan öğretmenlere verilen kişisel bir karttır. Bu kart ile müzeler, resmi daireler, banka müracaatları ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz. Bunlara ilaveten sinemalardan da indirimli yaralanabilirsiniz. Öğretmen Mesleki Kimlik Kartı Nasıl Alınır? MEB personeli (Öğretmen, Memur, Hizmetli vb..) kimlik kartı çıkartmak için yapılması gerekenler şunlardır. - Çalıştığınız kurum tarafından MEBBİS'e fotoğrafınızın yüklü olması gerekmektedir. (Kimlik kartı baskısında buraya yüklenen fotoğraf kullanılmaktadır.) - Çalıştığınız kuruma veya istenir ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Kimlik Kartı Dilekçesi doldurulup teslim edilmelidir. - İlçenin istediği kimlik kartı harcı (genelde 5-10-15 TL), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hesabına yatırılır. - Kimlik kartı dilekçeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştıktan sonra en kısa sürede hazırlanır. - Sonraki süreçte kimlik kartınızı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden imza karşılığında almanız gerekmektedir. Aday Öğretmenler Kimlik Kartı Alabilir Mi? Daha önceki yazılarımızda aday öğretmenlerin, kadrolu öğretmenler ile özlük hakları açısından hiçbir farkı yoktur. Sadece adaylık süresince görev yeri değiştirilemez. Bunun dışında maaş, haftalık çalışma saati, nöbet, ders süresi vb. hakları eşittir. Ancak bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri adayların kimlik kartı alamadıklarını ileterek aday öğretmenlerimize kimlik kartı çıkarmıyor. Bunun hiçbir mevzuatta yeri olmadığı gibi 2010'da çıkan bu sistem kamuda çalışan tüm öğretmenlere açıktır. Ücretli öğretmenler hariç bu kartlar, tüm öğretmenlere verilir. Aday öğretmenlerin neden verilip verilmediği sorulduğunda ise sizin sicil numaranız henüz yok denmektedir. Ancak sicil numarası sistemi öğretmenlerde 2010 yılında kaldırılmıştır. Bu nedenle tüm öğretmenlerin sicil numarası kaldırılmıştır. Burada bahsedilen SGK sicil numarası değil öğretmen sicil numarasıdır. Bu numara 2010 yılında kaldırılmıştır. Bu nedenle bu da geçerli bir neden değildir. Aşağıdan Kimlik Kartı Talep Dilekçesi İndirebilirsiniz.
Öğretmen Mesleki Kimlik Kartı content media
0
0
1k
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
05 Kas 2022
In Diğer Konular
ÖĞRETMENLERİN ARA TATİL SEMİNERLERİ ONLİNE MI OLACAK? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçen yıl nisan ayında ara tatilde öğretmenlerimizin okula gitme zorunluluğunu kaldırıyoruz. Mesleki gelişim için öğretmen bilişim ağı oluşturduk o platformlardaki eğitimlere istedikleri yerlerden katılabilirler” dedi. Bu ağın adı ÖBA. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) kuruldu. ÖBA, ilk kez yarıyıl tatilinde kullanıma sunulmuş olacak. Öğretmen Bilişim Ağı'na isteğe bağlı olarak girilecek. ÖBA'nın resmi web sitesi ise www.oba.gov.tr ARA TATİLDE SEMİNER VAR MI? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin 14-18 Kasım tarihleri arasında ara tatilde okula gitmeden mesleki çalışmaları ÖBA üzerinden uzaktan eğitim yoluyla alacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili resmi yazı resmi kurumlara gönderildi. ÖBA’da bugüne kadar yayınladıkları tüm içerikleri yeniden öğretmenlerin erişimine açtıklarına dikkat çeken Özer “ Öğretmenlerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı yayınlarından çıkan kitaplardan oluşan özel bir seçkiden hazırlanan e-kütüphaneye de yine ÖBA üzerinden ulaşabilecek. Bu dönemde yeni eğitim konuları yanı sıra ÖBA'da geçmişten günümüze yayınlanmış 77 eğitim başlığı yer alacak.” dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açıklamasının devamında öğretmenlerin daha önce almadıkları herhangi bir eğitimi ÖBA üzerinden alabileceklerinin altını çizerek Öğretmen Bilişim Ağı’nın kişisel ve mesleki gelişim için bir platform haline gelmesini hedeflediklerini söyledi. Bakan Özer “ Millî Eğitim Bakanlığı yayınlarında yer alan kitaplara ÖBA üzerinden erişim imkânı sağlandı. Bu çerçevede ilk aşamada 55 kitap sanal ortamda öğretmenlerimizin erişimine açıldı." dedi. ARA TATİL NE ZAMAN BİTECEK? Yaklaşık 1,2 milyon öğretmen ve 19 milyon öğrenci 14-18 Kasım tarihleri arasında tatil yapacak. Ara tatilin bitişi 21 Kasım olacak. 21 Kasım Pazartesi gü nü ders zili yeniden çalacak ve okullar kaldığı yerden devam edecek.
14-18 Kasım 2022 Seminerleri content media
0
0
130
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
15 Eyl 2022
In Diğer Konular
Bakan Özer: Öğretmenlerimiz Öğretmenevlerinde %50 İndirimle Konaklayabilecek. Milli Eğitim Bakanı Özer: “Bugünden itibaren öğretmenlerimiz, öğretmenevlerinde yüzde 50 indirimle konaklayabilecek.”
0
0
1k
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
15 Eyl 2022
0
0
4k
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
15 Eyl 2022
In Mevzuat
2017'de yönetmelik ile kaldırılan günlük planlar tekrar zorunlu hale getirildi. Tüm öğretmenlerimize saygı ile duyurulur.
2017'de yönetmelik ile kaldırılan günlük planlar tekrar zorunlu hale getirildi.  content media
0
0
1k
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
13 Eyl 2022
In Aday Öğretmenlik Süreci
Zorunlu Hizmet İçi Eğitim Seminerleri (180 SAAT) 1. Türk Eğitim Sistemi, Millî Eğitim Bakanlığı Tanıtımı ve Ulusal/Uluslararası Programlar 36· Türk Eğitim Sistemi · Merkez Teşkilatı · Taşra Teşkilatı · Okul Yönetimi · Okul/Kurum Türleri (RAM, BİLSEM, HEM vb.) · Okul Aile İş Birliği · Sınıf Yönetimi · Uluslararası Programlar (IB, Cambridge, AEFE, Oxford) vb. · Karşılaştırmalı Eğitim · Uluslararası Kurumlar ve Eğitim · Ulusal ve Uluslararası Eğitim Projeleri ve Örnek Projeler 2. Eğitimin Temelleri 30· Eğitim Tarihi · Eğitim Sosyolojisi · Eğitim Felsefesi · Eğitim Psikolojisi · Eğitim Hukuku 3. Öğrenci İzleme ve Değerlendirme 20· Ölçme Araçlarının Geliştirilmesi Ölçme Türleri · Değerlendirme Türleri · Süreç Odaklı İzleme ve Değerlendirme · Sınıf İçi İzleme ve Değerlendirme · Performansa Dayalı Değerlendirme · Soru Hazırlama Teknikleri · Sınıf İçi Ölçme Sonuçlarının Değerlendirilmesi · Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Hazırlama 4. Kapsayıcı Eğitim 10· Dezavantaj ve Eğitime Yansımaları · Kapsayıcı Eğitimde Öğretim Tasarımı 5. Öğretmenlik Meslek Etiği 6· Etik ve ilgili kavramlar · Etik karar verme ve etik dışı davranışları gerekçelendirme · Meslek ve meslek etiği · Öğretmenlik mesleğinde etik sorumluluk · Öğretmenlik meslek etiği ilkeleri · Temel etik ilkelere ilişkin tanımlar · Etik eğitimi ve öğretmenlerin çocukların etik eğitimindeki rolü · Öğretmenlik meslek etiği eğitim programı 6. Öğretmenlikle İlgili Millî Eğitim Mevzuatı 16 · Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi · Devlet Memurları Kanunu · Millî Eğitim Temel Kanunu · Öğretmenlik Meslek Kanunu · Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun · Millî Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği · Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği · İlköğretim ve Eğitim Kanunu · Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu · Bilgi Edinme Hukuku · Memur Yargılama Hukuku · Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği · Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği · Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği · Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği · Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) · DYS ve DYS Ara yüz Tanıtımı · MEBBİS Tanıtımı · MEBBİS Şifresi Değiştirme · Bilgi Düzeltme · Yetkilerim ve Raporlarım · Hizmeti İçi Eğitim Modülü ve Kurs Başvurusu · Rapor Alma · Kişisel Bilgiler Modülü · e-Okul Tanıtımı Şifre Değiştirme · Kurum İşlemleri Öğrenci İşlemleri · e-Rehberlik Modülü 8. Kültür ve Medeniyetimizin Eğitime Yansıması 10 • Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci • Kültür ve Medeniyetimizde Eğitim Anlayışının Temelleri • Dünden Bugüne Öğretmenlik 9. Okul Tabanlı Afet Eğitimi Semineri 8· Afet ve Acil Durum ile İlgili Temel Kavramlar · Afet (https://ders.eba.gov.tr/proxy/VCollabPlayer_v0.0.295/index.html)ve Acil Durum Öncesi · Okulda Afet (https://ders.eba.gov.tr/proxy/VCollabPlayer_v0.0.295/index.html)ve Acil Durum · Temel İlk Yardım Bilgileri(https://ders.eba.gov.tr/proxy/VCollabPlayer_v0.0.295/index.html) 10. Uzaktan Eğitim Sürecinde, Tasarım ve Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi Semineri 36· Dijital Çağ’da Öğretim · Kurumsal Öğrenme Ortamı, Araçları ve İçeriklerin Kullanımı · Dijital İçerik Geliştirme
0
0
3k
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
13 Eyl 2022
In Mevzuat
Bu araştırma yazımızda Öğretmenlerimizin öncelikle hangi mevzuatı bilmelidir konusunu araştırdık. 1- ALANIZ VE SORUMLULUKLARI Öğretmenlerimizin alanındaki (branşındaki) ders yükünün nasıl hesaplanacağını bilmesi gerekmektedir. Üniversitelerin hangi bölüm mezunlarının öğretmen olabileceği ve öğretmenlerin aylık karşılığı okutabileceği dersler Talim ve Terbiye Kurulunun 9 Sayılı Kurul Kararıyla belirlenmiştir. Bu esaslar ve eki incelenerek aynı alanda, okuldaki öğretmen sayısı, ders yükü, seçmeli ders yükü vs. gibi bilgiler elde edilerek toplam ders yükü bulunarak okuldaki bir alanda bulunan norm kadro sayısı hesaplanır ve okulun hesapladığı norm kadro sayısı ile karşılaştırılarak doğru yapılıp yapılmadığı kontrol edilmeli eksiklik varsa şerh düşülerek itiraz edilmelidir. Bunun için aşağıda yer verdiğimiz dosyaların titizlikle incelenmesi gerekmektedir. Talim ve Terbiye Kurulunun 20.02.2014 Tarih ve 9 Sayılı Kurul Kararı ile yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar İle Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslar için tıklayınız. 2- NORM KADRO; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümlerindeki detayları ve alanızın norm kadrosunun nasıl belirlendiğini bilmeniz gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik için tıklayınız. 3- AYLIK VE EK DERS Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararını bilmeniz gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar için tıklayınız. 2007/19 Nolu Bir Genelge için tıklayınız. Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar konulu 2010/49 Nolu Genelge için tıklayınız. 4-GÖREV YAPTIĞINIZ OKUL VE KURUMUN YÖNETMELİĞİ Görev yaptığınız okul veya kurumun kendi yönetmeliklerini bilmeniz ve değişiklikleri takip etmeniz gerekmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu için tıklayınız. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği için tıklayınız. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği için tıklayınız. Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği için tıklayınız. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği için tıklayınız. 5-ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİKLERİ Atama ve yer değiştirmeye dair ilgili yönetmelikleri bilmeniz ve değişiklikleri takip etmeniz gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği için tıklayınız. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği için tıklayınız. Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik için tıklayınız. Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik için tıklayınız. Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik için tıklayınız.
0
0
16k
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
13 Eyl 2022
In Diğer Konular
Kamuda halen görev yapan sözleşmeli personele ilişkin yasal dayanak toplamı çalıştıkları kuruma göre 48'i buluyor. Sözleşmelilerin kadroya alınmasında son viraja girilirken, söz konusu personelin istihdamına ilişkin yasal dayanaklar da kurumuna göre çeşitleniyor. FARKLILIKLAR BULUNUYOR Yeni Şafak'ın incelemesine göre; süre, kaynak ve dayanak açısından sözleşmeli personel arasında farklılıklar bulunuyor. Yasal dayanaklar arasında Devlet Memurları Kanunu'nun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve kurum mevzuatları da var. Milli Saraylar İdaresi, Gençlik Spor Hizmetleri, KOSGEB, Türk Akreditasyon Kurumu, İller Bankası, belediyeler, PTT, Dil Tarihi Kurumu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi kuruluşları ve TRT mevzuatı da sözleşmeli personel istihdamına imkan sağlıyor. Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet, Devlet Opera ve Balesi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türkiye Kalkınma Bankası, Türkiye Adalet Akademisi, Gelir İdaresi Başkanlığı, TOKİ, ÖSYM gibi kurumların mevzuatı da sözleşmeli personel istihdamına açık.
0
0
3
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
12 Eyl 2022
In Mevzuat
Sayın Öğretmenlerimiz 1 Eylül 2022'de atanan öğretmenlerin göreve başlama süreci ile ilgili İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şu şekilde: ''Yeni atanan öğretmenlerimizin güvenlik soruşturmasında sona gelindi. 17 bin 303 güvenlik soruşturmasının 17 bin 128'i tamamlandı.'' Böylece birçok öğretmenin güvenlik soruşturmasının tamamlandığı açıklandı. Bundan sonraki süreçte kararnameler okullara gönderilerek öğretmenlerimiz görevine başlayacaktır. Tüm öğretmenlerimize mutlu, sağlıklı ve verimli bir eğitim öğretim yılı diliyoruz. Bu yazıda göreve başlama süreci ile geçmiş atamalarda olan iş ve işlemlerden yararlanarak yapılması gerekenleri inceleyeceğiz. Atamaları Yapılan Öğretmenlerin Yapması Gereken İş ve İşlemler - Atanan öğretmenlerin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu bakanlığa silsile yoluyla bildirilir. - Daha sonra öğretmenler göreve başlatılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından davet edildiğinde aşağıda istenilen belgeler ile birlikte atandıkları ilçe milli eğitim müdürlüklerine müracaat edeceklerdir. Son altı ay içinde çekilmiş Biometrik fotoğraf (6 adet) ve kimlik fotokopisi Lisans diplomasının aslı veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.) Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği Güncel tarihli Adlî Sicil Kaydı. Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi Askerde olan adaylar ise birliğinden alacağı muhtemel terhis tarihini gösteren belge ile dilekçesini atandığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderecektir. Mal bildirimi (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden temin edilecektir.) Sağlık durumu yönünden yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu. Not: Ayrıca istenen belgeler Bakanlıkça belirtilir. - Belgeler teslim edildiğinde ilçe mem, okula bilgi verir ve öğretmeni okula yönlendirir. - Okulda öğretmen fiilen göreve başladığında okul idaresi tarafından ilçeye göreve başladı yazısı yazılır ve öğretmen anlaşmalı olan bankaya yönlendirilerek maaş hesabı açar. - Öğretmen banka hesabını ilçeye beyan eder ve sigorta girişi, maaş işlemleri ilçe tarafından yapılır. Tekrar tüm öğretmenlerimize görevlerinde kolaylıklar diliyoruz. Ogretmenadaydosyasi Ekibi.
0
0
77
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
12 Eyl 2022
In Mevzuat
Okullardaki eğitim öğretim faaliyetleri, etkinlikler, duyurular ve çeşitli paylaşımlar web siteleri aracılığıyla okulların kimliğini oluşturmaktadır. Her okul idaresi okuldaki gelişmeler, yenilikler ve değişimler için meb web sitesi güncelleme işlemi yapılmalıdır. Okul Web Sitesi Nasıl Güncellenir? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına ait internet sitelerinde güncelleme faaliyetleri “mebpanel” aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Okulun güncel web adresini yazdıktan sonra linkin hemen sonuna “mebpanel” ibaresi yapıştırılarak ilgili siteye erişim sağlanır. Siteye girdikten sonra karşıya gelen panele Mebbis kullanıcı adı (T.C. Kimlik Numarası) ve şifre girilmelidir. Meb Web Sitesi Güncelleme Adımları Panele giriş yaptıktan sonra ana sayfanın sol üst kısmında yer alan içerik yönetimi bölümüne tıklayarak yayınla, menü, idari kadro, içerik, kısa yol, proje, galeri, dosyalar, iletişim, destek bölümlerinde değişiklikler, ekleme, çıkarmalar yapılabilir bu şekilde meb web sitesi güncelleme adımları tamamlanmış olur. Yayınla: Okul web sitesinde yapılan değişiklikleri kaydedip, ön izlemeye yarayan alan. Menü: Web sitesinin menü kısmında değişiklik yapmaya yarayan alan. Site menüsünde ekleme/ çıkarma yapmak istenildiğinde bu sekmeden yararlanılır. İdari Kadro: Okulda görev yapan müdür, müdür yardımcısı, işçi, personelin isim ve görevlerinin sıralandığı kısımdır. Burada dikkat edilmesi gereken kısım idari kadronun sıralamasıdır. Her kademe için ayrı bir renk verilmiştir. Şema seçerken müdür için seviye 1, müdür yardımcısı için seviye 2, öğretmen için seviye 3 seçilmelidir. Haber Ekleme: Herhangi bir haber görseli, yazısı ya da bağlantısı eklemek için bu sekme kullanılır. Eklenecek haber sadece bir bağlantıdan ibaretse bağlantı ekle, resimli ve yazılı bir haberse içerik ekle bölümlerinden yapılır. Bağlantılar/ Kısayol: Bu kısımdan okul web sitesine ilgili diğer web sitelerine erişim kolaylığı sağlaması açısından linklerini yapıştırarak çeşitli bağlantılar, kısa yollar eklenebilir. Proje: Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen, okulun bağlı bulunduğu projelerin eklenip çıkarılabileceği bölüm. Galeri: Okulda gerçekleştirilen faaliyetler, eğitim- öğretim süreci, okulun fiziki yapısı ve donanımıyla ilgili görsellerin paylaşıldığı, düzenlendiği bölüm. Dosyalar: Okulun, öğrencilerin ilgisini çekebilecek evrakların, dosyaların (pdf, ppt, excel, word, rar) çevrimiçi olarak paylaşıldığı bölüm. İletişim: Okula ait e-posta, telefon, faks numarası gibi iletişim bilgilerinin yer aldığı bölümdür. Bu bölümden okulun haritalar üzerindeki konumu da eklenebilmektedir. İstatistik :Okul ile ilgili sayısal verilerin, derslik sayısı, öğrenci- öğretmen sayısı gibi bilgilerin verildiği bölümdür. Okulumuz Hakkında: Okulla ilgili pek çok bilginin yer aldığı, okulun kimliği denilen bölümdür. Şehir merkezine uzaklık, ulaşım durumu, internet alt yapısı, ısınma şekli, yabancı dil tercihi gibi bilgilendirmelerin yer aldığı bölümdür. Meb Web Sitesi Güncelleme Diğer İşlemler Yine sol üst kısımda seçenekler bölümünde yer alan Sunucu Yönetimi alanından okul ismi ile ilgili herhangi bir değişiklik olması durumunda değişiklikler güncellenmektedir. Kullanıcılar kısmından ise web sitesini kullanacak kişiler belirlenir ve kalem simgesiyle yeni kişi ataması yapılabilir, anahtar simgesiyle kurum giriş bilgileri güncellenebilir. İl Milli Eğitim Müdürlükleri okul sitelerinin güncel olmasını istemektedir. Meb web sitesi güncelleme adımlarının tamamlanabilmesi için siteye güncel tarihli haber, duyuru girilmeli ayrıca öğrenci sayısı ve kurum bilgileri kontrol edilerek kaydet butonuna basılmalıdır.
0
0
6
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
12 Eyl 2022
In Aday Öğretmenlik Süreci
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; 'Yeni atanan Öğretmenlerimizin Güvenlik Soruşturmasında sona gelindi. 17.303 Güvenlik Soruşturmasının 17.128'i tamamlandı.' dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni atanan öğretmenlerin güvenlik soruşturmasının bugün tamamlanacağını açıkladı. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni atanan öğretmenlerimizin güvenlik soruşturmasında sona gelindi. 17 bin 303 güvenlik soruşturmasının 17 bin 128'i tamamlandı. Devam eden 175 tanesi, bugün tamamlanacak. Yeni eğitim öğretim yılı, tüm öğrencilerimize ve eğitimcilerimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.
0
0
8
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
12 Eyl 2022
In Diğer Konular
Genellikle hizmet belgesi olarak adlandırılan evrak MEB hizmet cetveli olarak da adlandırılmaktadır. MEB hizmet belgesi almak için MEB’ de görevli öğretmen yahut MEB çalışanı olmanız gerekmektedir. Bu hizmet belgesine ulaşmak isteyen genellikle görevde yükselmek isteyen öğretmenler olmaktadır. Bu yazımızda öğretmenler ve diğer bakanlık çalışanları için hizmet belgesi nasıl alınacağı adım adım açıklayacağız. Hizmet cetveli alabilmek için MEBBİS Sistemine kurumsal kullanıcı ile giriş yapılmalıdır. MEBBİS’ e giriş yaptıktan sonra solda bulunan menüden E- Personel modülü seçilmelidir. Karşımıza gelen ekrandan gerekli detaylar seçilerek ara butonuna basılmalıdır. Alt kısımda filtrelememize uygun personel listesi gelecektir. Hizmet belgesini vermek istediğimiz personelin solundaki klasör düğmesi seçildikten sonra karşımıza gelen ekrandan sırasıyla görev bilgileri ve görev kaydı seçenekleri seçilmelidir. Ardından resimdeki gibi “Rapor Al” butonu tıklanır. MEB Hizmet Cetveli Sıkça Sorulan Sorular Yazımızın son bölümünde MEB Hizmet Cetveli ile ilgili soruları cevaplayacağız. Sizin de aklınıza takılan sorular varsa yorum bölümü ile bize sorabilirsiniz. Hizmet Belgesi ile Hizmet Cetveli farkı nedir? İki evrakta aynıdır Eski ismi Hizmet Cetveli yeni ismi Hizmet Belgesidir. Hizmet Belgesi MEBBİS harici hazırlanabilir mi? MEBBİS Sistemi yaygınlaşmadan önce böyle bir uygulama vardı fakat şuanda MEBBİS üzerinden alınmayan Hizmet Cetveli geçerli değildir. SGK Hizmet Cetveli ile MEBBİS Hizmet Cetveli Farklı mı? Evet farklı belgeler. SGK Hizmet Cetveli HİTAP sisteminden çıkmaktadır. Hizmet Belgesini öğretmen kendi hesabı ile çıkarabilir mi? Hayır sadece kurumsal kullanıcılar evrağa erişebilmektedir. Evrak okul idaresi/ milli eğitim müdürlüğü tarafından çıkarılıp imzalanıp mühürlendikten sonra teslim edilmelidir. MEB Hizmet Cetveli Belgeyi Açma/ Yazdırma Rapor bilgileri doldurulup tamam butonu tıklandıktan sonra MEB Hizmet Cetveli ekrana gelecektir. Resimdeki adımlar izlenerek evrağımızı indirebilir yada yazdırabiliriz. Raporumuzu pdf, excel yada word dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilir sonrasında evrağı yazdırabilirsiniz. Evrak bilgisayara indirilmeden yazdırılmamalıdır aksi takdirde sitenin görüntüsü ile birlikte bir rapor çıkacaktır. Belge yazdırıldıktan sonra her sayfası paraflanmalı ilgili bölümlere imza atılarak mühür basılmalıdır. Bu bölümdeki bilgilerde eksiklik çıkarsa yada raporunuz boş şekilde açılırsa il/ ilçe milli eğitim müdürlüğü özlük bölümü ile irtibata geçerek bilgierinizin güncellenmesini isteyebilirsiniz.
0
0
27
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
11 Eyl 2022
In Mevzuat
Tüm okul müdürlükleri 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren okullarda görevli öğretmenlere tebliğ etmeleri gereken resmi yazıları DYS üzerinden ulaştıracaklardır. Milli Eğitim Bakanlığı, Tüm okul müdürlüklerinin 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren okullarda görevli öğretmenlere tebliğ etmeleri gereken resmi yazıları DYS üzerinden ulaştıracaklarına dair resmi yazı yayımladı. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığının 2012/39 sayılı genelgesi ile resmi yazışmaların elektronik ortamda yapılması için bakanlığımızda Doküman Yönetim Sistemi (DYS) projesi faaliyete geçirilmiştir. 2012 yılında merkez teşkilatı, 2013 yılında 81 il milli eğitim müdürlüğü, 2014 yılında tüm ilçe milli eğitim müdürlükleri, 2017 yılında 52 bin okul, 2015-2022 yılları arasında toplam 71 yurtdışı temsilciliğimiz (müşavirlik ve ataşelik) ve yurtdışında bulunan 54 okulumuz DYS kapsamına alınmıştır. DYS' nin bileşenleri olan OTOBAN, KEP, UETS ve EVRAKSORGU projeleri ile e-Devlet dönüşümünün gerçekleşmesine katkıları devam etmiştir. Dönüşümün devamı olarak belge ile ilintili diğer iş süreçlerini elektronik ortama almak ve Cumhurbaşkanlığımızın "Tasarruf Tedbirleri" konulu 2021/14 sayılı genelgesi kapsamında; kurum harcamalarında tasarruf sağlamak, bürokratik işlemlerin azaltılmak, kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlamak için öğretmenlerimize elektronik ortamda belge tebliğ etme çalışmaları halihazırda 11 il milli eğitim müdürlüğünde uygulanmaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlaması ile sistem tüm öğretmenlerimize açılacaktır. 12 Eylül 2022 tarihine kadar il milli eğitim müdürlüklerinin ekte belirtilen hususlarla ilgili hazırlıkları tamamlamaları gerekmektedir. Tüm okul müdürlükleri 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren okullarda görevli öğretmenlere tebliğ etmeleri gereken resmi yazıları DYS üzerinden ulaştıracaklardır. DYS üzerinden öğretmenlere gönderilen yazıları öğretmenlerin DYS WEB (https://dysweb.meb.gov.tr) üzerinden takip etmeleri ve "Okudum" bilgisini işaretlemeleri gerekmektedir.
0
0
3
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
11 Eyl 2022
In Diğer Konular
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yapılması gereken bazı yıl sonu iş ve işlemleri bulunmaktadır. 2. Dönem tamamlanmadan önce bu iş ve işlemlerin tamamlanması gerekmektedir. Yapılacak işler genel olarak ders işlemleri, sınıf tekrarı öğrenci başarı işleri, devamsızlık işleri, e-okul işlemleri ve teslim edilecek evraklar ile ilgili işlemlerdir. Yapılacak işlemler çoğunlukla aynı olmakla birlikte ilkokul ortaokul ve liselerde bazı farklılıklar olmaktadır. Bu yazıda kademeye göre yapılacak iş ve işlemler ve bu işlemler ile ilgili belgeler yer almaktadır. İlkokul Yıl Sonu İş ve İşlemleri İlkokullarda yapılması gereken yıl sonu iş ve işlemleri : 1- Ders, Ders ve etkinliklere katılım Notları, Öğrenci Ürün dosyası ile Sınav tarihlerinin eksiksiz olarak e-Okula işlenmesi 2-4. Sınıf Dersleri için ders ve etkinliklere katılım notlarının verilmesi 3- E-okul karne bilgileri öğretmen görüşü bölümünün doldurulması(kurum işlemleri- not işlemleri karne bilgileri öğretmen görüşü adımları ile açılabilir) 4- Sınıf Rehber Öğretmeni tarafından öğrencilere davranış notlarının girilmesi(kurum işlemleri- not işlemleri davranış notları adımları ile açılabilir) 5- Sınıf Rehber Öğretmeni Tarafından sınıf kitaplığı oluşturulması ve öğrencilerin okumuş olduğu kitapların girilmesi (kurum işlemleri- okuduğu kitaplar sınıf kitaplığı oluşturma seçeneği ile kitaplık oluşturulabilir aynı adımlar ile öğrenci kitap bilgileri seçeneği ile öğrencinin okuduğu kitaplar seçilebilir) 6- Sınıf Rehber Öğretmeni tarafından sosyal etkinlikler bölümünün TAMAMLANDI olarak işaretlenmesi (Eokul kurum işlemleri, sosyal etkinlikler adımları yolu ile yapılabilir) 7- 1.,2. ve 3. Sınıf dersleri için kazanım değerlendirme ölçekleri ile 4. Sınıf ders ve etkinliklerine katılım ölçeklerinin idareye teslim edilmesi 8- Ders notu ve davranış notu fişleri imzalanmalıdır. 9- Dönem içinde teslim edilmesi gerekli Veli , Zümre, Kulüp Toplantı tutanakları ve Belirli gün ve hafta evraklarından eksiklik olanlarının teslim edilmesi 10- Ders Kesim Raporları hazırlanıp bir nüshasının okul idaresine teslim edilmesi 11- Haziran ayı dahil tüm aylara ait rehberlik ve kulüp evraklarının teslimi 12- Yazılı kağıtlarının paketlenerek idareye teslim edilmesi 13- Ders ve davranış not fişlerinin imzalanması 14- Ana sınıfı öğretmenleri tarafından anaokulu gelişim raporu düzenlenmeli 15- İftihar belgesi alacak öğrencilerin bildirilmesi Ortaokul Yıl Sonu İş ve İşlemleri Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında yapılması gereken yıl sonu iş ve işlemleri : 1- Ders notu, proje notu, ve ders etkinliklerine katılım notlarının eokul sistemine girilmesi(e-okul kurum işlemleri not işlemleri hızlı not girişi adımları takip edilerek not girişleri yapılabilir) 2- Öğrencilere davranış notlarının sınıf rehber öğretmeni tarafından girilmesi (kurum işlemleri- not işlemleri davranış notları adımları ile açılabilir) 3- Sınıf Rehber Öğretmeninin sınıf kitaplığını oluşturulması ve öğrencilerin okumuş olduğu kitapların girmesi (kurum işlemleri- okuduğu kitaplar sınıf kitaplığı oluşturma seçeneği ile kitaplık oluşturulabilir aynı adımlar ile öğrenci kitap bilgileri seçeneği ile öğrencinin okuduğu kitaplar seçilebilir) 4- Sosyal etkinlikler bölümünü sınıf öğretmeni TAMAMLANDI olarak işaretlenmesi gereklidir. (Eokul kurum işlemleri, sosyal etkinlikler adımları yolu ile yapılabilir) 5-Karne bilgileri öğretmen görüşü bölümü sınıf rehber öğretmeni tarafından doldurulması(kurum işlemleri- not işlemleri ardından karne bilgileri öğretmen görüşü yolu izlenerek girilebilir) 6- Sınava girmeyen öğrencilerin sınav notuna G girilmeli sürekli devamsız öğrencilerin not, davranış notu karne görüşü gibi tüm bölümler boş bırakılmalı kesinlikle herhangi bir bilgi girişi yapılmamalıdır. 7- Varsa eksik belirli gün ve haftalar raporlarının idareye teslim edilmesi 8- Kulüp ve rehberlik evraklarında eksiklik varsa idareye teslim edilmelidir. 9- Her ders için ayrı ayrı olacak şekilde ders kesim raporlarının hazırlanarak imzalı bir şekilde okul idaresine teslim edilmelidir. 10- Sınav kağıtlarının katlanarak, paketlenerek idareye teslim edilmesi gerekmektedir. Lise 2. Dönem Sonu İş ve İşlemleri Lise, meslek lisesi ve ve imam hatip liselerinde yapılması gereken yıl sonu iş ve işlemleri : 1- Sürekli devamsız olmayan her öğrencinin ders notu, performans notu ve proje notunun eksiksiz olarak eokul sistemine girilmesi. 2- Rehberlik çalışmaları yıl sonu raporu hazırlanarak idareye teslim edilmelidir. 3- Ders kesim raporları her ders için ayrı doldurulup imzalanarak idareye teslim edilmelidir. 4- Öğretmen puan çizelgeleri kontrol edilerek imzalanmalıdır. 5- E- Okul sistemine karne görüşlerini girilmelidir. 6- Öğrencilerin okuduğu kitap bilgileri sisteme işlenmelidir. 7- Onur kurulu onur belgesi alacak öğrenci listelerini idareye teslim etmeli 8- Sınav evrakları katlanarak paketlenerek okul idaresine teslim etmelidir. 9- Dönem içinde yapılan toplantılara(Veli, Zümre, ŞÖK ) ait eksik tutanaklar teslim edilmelidir. 10- Rehberlik faaliyetleri, kulüp faaliyetleri, belirli gün hafta raporları varsa kurul komisyonlar ile ilgili varsa eksik evraklar idareye teslim edilmelidir. Ayrıca sene sonunda öğretmenler sınıf defterlerinde, nöbet defterinde ve kurs defterinde eksiklikleri varsa tamamlanmalıdır. Ayrıca danışman öğretmenler aday öğretmenleri ile ilgili eksikliklerini de tamamlamalıdır. Sene sonu mesleki çalışmaları ile ilgili evraklara sitemizden ulaşabilirsiniz. Bazı okullar öğretmenlerden yaz tatilini geçirecekleri adres bilgisi ve telefon bilgisi de talep etmektedir. Öğretmenlere zimmetlenen eşyalar sene sonunda özellikle yer değiştirecek öğretmenler tarafından idareye geri teslim edilmelidir.
0
0
11
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
11 Eyl 2022
In Aday Öğretmenlik Süreci
Aday öğretmenlerin adaylık sürecini düzenleyen 12.05.2022 tarihli ve 31833 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliğidir. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 12.05.2022 tarihinden sonra aday öğretmen olarak atananların adaylık iş ve işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecine İlişkin Kılavuz doğrultusunda yürütülecektir. Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde hazırlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecine İlişkin Kılavuz" için tıklayınız.
0
0
27
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
10 Eyl 2022
In Mevzuat
Memurlarda babalık izni, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile tüm memurlara verilmiş olan yasal bir haktır. Babalık izni, ülkemizde memur olan ve karısı doğum yapmış olan çalışanların kullandığı bir izin türüdür. Ücretli bir mazeret izni olan babalık izni memurların yeni doğum yapan eşi ve bebeği ile zaman geçirmesi için yasal hakkıdır. Babalık izni, memurlarda olduğu gibi sigortalı olarak çalışan işçilerin de sahip olduğu yasal haklardan birisidir. Ancak sigortalı olarak çalışan işçiler ile memurların babalık izin süresi, nasıl kullanıldığı çalışan kişinin memur ya da çalışan olmasına göre değişkenlik gösterir. Ancak işçiler gibi memurların da eşi doğum yapmadan babalık izni alması söz konusu değildir. Memurlarda Babalık İzni Nasıl Alınır? Memurlarda babalık izni, eşinin doğum yapması ile birlikte eğer isterse kullanabileceği ücretli bir mazeret izni olmakla birlikte aynı zamanda devredilemez yasal haklardan birisidir. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamınca tüm memurların yasal hakkı olan babalık iznini memurlar, eşinin doğum yapmasından hemen sonra ya da bir süre sonra kullanma hakkına sahiptirler. Memurlarda babalık izni, eşin doğum yapması ile otomatik olarak başlamaz. Bu nedenle de babalık izni almak isteyen memurlar, çalıştıkları kuruma dilekçe vererek babalık iznine ayrılabilir. Babalık izni için hazırlanacak olan bu dilekçede mutlaka kaç gün izin kullanılacağı, doğumun gerçekleştiği tarih mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca dilekçeye ek olarak mutlaka bebeğin doğum evrakı da memurun çalıştığı kuruma ibraz etmesi gereklidir. E-İmzalı doğum raporunu buraya tıklayarak E-Devlet üzerinden alabilirsiniz. Memurlarda Babalık İzni Kaç Gün? Memurların kullanabileceği babalık izni, 657 Sayılı Devlet Memurlar Kanunu kapsamında 10 gün olarak belirlenmiştir. Söz konusu kanunun 104/B maddesinde memurların babalık iznine dair “Memura, eşinin doğum yapması halinde isteği üzerine 10 gün mazeret izni verilir.” İbaresi geçmektedir. Babalık iznini kullanmak isteyen memurların toplamda 10 gün izin hakkı vardır. Ancak isteyen memur izin dilekçesinde belirterek bu 10 günden daha az izin kullanabilir. Ancak babalık iznini bölerek farklı zamanlarda kullanmak gibi bir hakları yoktur. Memurlarda babalık izni, tek seferde verilen bir mazeret iznidir. Dolayısıyla da memur 10 günden daha az izin kullanır ise daha sonradan bu izni 10 güne tamamlayamaz. Memurlarda Babalık İzni Ne Zaman Başlar? 657 Sayılı Devlet Memurlar Kanunu kapsamında yer verilen ayrıntılarda babalık izninin eşin doğum yapması ile başlayabileceği yer alır. Bu doğrultuda eşi doğum yapan memur, hemen çalıştığı kuruma dilekçe vererek izin hakkını talep edebilir. Memurlarda babalık izni mazeret izni olduğundan memurların bu haklarını doğumdan hemen sonra ya da doğumdan kısa bir süre sonra kullanması gerekir. Doğumdan 1-2 ay geçtikten sonra mazeret izni olarak sayılmayacağından memurun çalıştığı kurum, izin talep dilekçesini olumsuz olarak değerlendirme hakkına sahiptir. Dolayısıyla da doğumdan hemen sonra kullanmak daha makul bir zaman dilimidir.
0
0
12
Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi
10 Eyl 2022
In Diğer Konular
Eğitim öğretim yılında 1. Dönem ve 2. Dönem sonunda öğrencilere karne verilmektedir. Hazırlanan karnelerde karne öğretmen görüşü bulunmaktadır. Karne öğretmen görüşü sınıf şube rehber öğretmeni tarafından e-okul üzerinden doldurulmalıdır. Bu işlem 2 Dönem içinde yapılması zorunludur ve yapılmazsa karnede bu bölüm boş olarak görünecektir. Öğretmen karne görüşü yazmak için E- Okula giriş yaptıktan sonra kurum işlemleri sonrasında not işlemleri seçilmelidir. Karşımıza gelen ekrandan karne öğretmen görüşü seçeneği seçilmeli ve sınıf şube seçimi yapıldıktan sonra karne görüşleri yazılmalıdır. Bu yazımızda sizin için fikir oluşturması için başarılı ve olumlu davranış gösteren öğrenciler için karne öğretmen görüşü örnekleri paylaşacağız. Bu dönem okul içi davranışların ile beni çok mutlu ettin. Bu şekilde devam etmeni istiyor teşekkür ediyorum. Bu dönem davranış ve ders başarıların ile örnek bir öğrenci oldun sana ve veline çok teşekkür ediyorum. Bu dönem gösterdiğin başarı çok güzeldi. Bu şekilde devam etmeni istiyorum. Bu dönem dikkatini derslerine daha fazla verdin bu şekilde devam edersen aşarın daha da yükselecektir. Kendini olumlu yönde değiştirdiğin bu dönemde çalışmaların için seni tebrik ediyorum başarılarının daha artması için bu şekilde çalışmaya devam edebilirsin. Dönem başında okula uyum sağlamakta sorun yaşadın fakat bu sorunu kısa sürede çözdün tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Çalışmalarının karşılığını almaya başladın bu şekilde devam edersek hedeflerine ulaşabilirsin. Sevgili öğrencim xxxxxx birlikte çok güzel zamanlar geçirdik ve güzel çalışmalar yaptık. Artık okulumuzdan mezun oldun hep böyle iyi bir öğrenci olman dileğiyle sana ömür boyu mutluluklar dilerim. Gerek davranışların gerek derslerin konusunda çok iyi bir dönem geçirdin tebrik ederim. Çok çalıştın çok yoruldun güzel bir tatili hak ettin. Tatilde kitap okumayı unutma Karnendeki notlara bakınca çok iyi bir öğrenci olduğunu tekrar görmüş oldum seninle gurur duyuyorum. Birlikte güzel bir dönem geçirdik şimdi biraz dinlenme zamanı bu süreçte tekrar yapmayı unutma. İkinci dönem daha güzel günler geçirmemiz temennisiyle… Başarmak çok zor değil daha önce yaptığın gibi çalışarak bütün zorlukların üzerinden gelebilirsin. Azmini kaybetmezsen yapamayacağın hiçbir şey yok. Sana inancım tam. Sende kendine güvenmelisin. Çalışmalarımızın karşılığını aldık. Şimdi daha ileri gitme zamanı ama tatilde güzelce dinlenmeni ve enerjini toplamanı istiyorum. Karne öğretmen görüşü olumlu örnekleri 2 Ders dışı ve ders içi çalışmaların beni çok mutlu etti. Biraz dinlenmelisin ve ikinci dönem aynı şekilde devam etmelisin Tebrikler… Bu dönem hem aileni hem beni çok memnun ettin. Seninle gurur duyuyorum. Tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum. Başarabileceğine inandın ve başardın. Bu şekilde devam etmelisin hedeflerini yükselt ve ilerle başarılar. Sınıfımızın ve okulumuzun gururu sevgili öğrencim ………………. Bu dönem yaptığın çalışmalarında bütün öğretmenlerini gururlandırdın. Tebrikler. Enerjini kaybetmedin ve başarın hiç düşmedi bu güzel karneyi hakkettin şimdi güzel bir tatil zamanı mutluluklar. Güzel bir dönemi senin gibi güzel bir öğrenci ile geçirdiğim için çok mutluyum beni hiç yormadın. Güzel bir ikinci dönem geçirmek dileğiyle. Bu dönem gerçekten mükemmelsin. Güzel başarılarının devamını dilerim. Bol bol kitap okuyarak daha iyi olabilirsin. Çalışmalarında artan bir başarı gösterdin. Artık başarını daha da artırmak için biraz dinlenme zamanı. Son derece başarılı bir dönem geçirdik. Artık güzel bir tatil zamanı bu tatili hak ettin tadını çıkar. Sevgili öğrencim xxxxxx. Seninle güzel günler geçirdik ve hedefimize ulaştık. İkinci dönem için koyduğumuz hedefe ulaşmak için güzel bir tatil yapmalı bu tatilde sorumluluklarını unutmamalısın. TV den uzak güzel bir tatil dilerim. Seninle ayrılacak olmak beni üzüyor ama seni hep iyi hatırlayacağım. Keşke bütün öğrencilerim senin gibi temiz kalpli olsa aileni ve seni tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Ailenin eğitimdeki önemini gösteren güzel bir örnek oldunuz. Bu karne sadece öğrencimiz xxxxxxxx için değil aynı zamanda pek iyi velilerimiz için. Hem öğrencimi hem sizleri tebrik ediyorum. Şimdi birlikte güzel günler geçirme zamanı. İyi tatiller diliyorum. Sınıfımızın güzel başkanı derslerde başarıların ve sınıfımızı güzelleştirmemiz için yaptığın güzel başarılarımız için seni tebrik Yazımızın bu bölümünde davranış ve derslerinde sorun olan veya geliştirilmesi gereken öğrenciler için karne öğretmen görüşü paylaşacağız. Derslere ayırdığın süreyi biraz daha artırmalısın. Tatili boş geçirmemeli ve kendini geliştirmek için çalışmalar yapmaya devam etmelisin. Başarılı olabilmek için bilgisayar ve televizyona ayırdığın vaktin daha fazlasını derslerin için ayırmalısın. Şu an gösterdiğin performanstan daha fazlasını gösterebileceğine inancım tam biraz gayret etmelisin. Dikkatini derslere daha fazla yoğunlaştırmalısın. Benim dersimde başarını artırmak için gösterdiğin çabayı diğer dersler içinde mutlaka kullanmalısın. Kitap okumaya daha fazla zaman ayırman gerekiyor. Spor konusunda gösterdiğin başarılar için seni tebrik ediyorum fakat derslerine daha fazla çaba göstermelisin. Başarıya ulaşmak için inanmak çok önemlidir. Başaracağına dair inancını kaybetme. Okula devamın konusunda daha dikkatli olmalısın. Okula devam başarıyı da getirecektir. Derslerdeki başarın için seni tebrik ediyorum fakat davranışlarına biraz daha dikkat etmelisin. Kitap okumaya daha fazla zaman ayırsan çabalarının karşılığını daha iyi bir şekilde alabilirsin. Olumlu davranışların için seni tebrik ediyorum. Davranışlarınla arkadaşlarına çok güzel örnek olsun. Derslere ayırdığın süre artarsa başarıda beraberinde gelecektir. Hedeflerine ulaşmak için daha fazla çalışmalısın. Tatilde bol bol kitap okumanı ve kendini geliştirmeni istiyorum. İyi tatiller dilerim. Başarmak senin işin. Başarılı bir dönemi bitirdin şimdi daha iyisini yapman için dinlen. Kendine güzel bir hedef belirlemeli ve bu hedef için çalışmalısın. Şu an gösterdiğin performansın çok daha fazlasını gösterebileceğine eminim, kendini biraz daha zorlamalısın başarı devamında gelecektir. Notlarını düzeltmek için ikinci dönem daha fazla çalışman gerekiyor. Bunu yapabileceğinin farkına varmalısın sana güveniyorum. Kendine güzel bir plan çıkarmalı ve bu plana göre çalışmalısın. Planlı çalışmak başarıyı beraberinde getirecektir. İkinci dönem başarını artırman için tatilde dinlenmeli ve hatalarını düşünmeni istiyorum. İkinci dönem birlikte güzel bir başlangıç yapabiliriz. Başarını artırmak için enerjini daha doğru yerlerde kullanmalısın. Bu dönem yaptığın hataları ikinci dönem tekrarlamamalı ve hatalarından ders çıkararak yeni bir başlangıç yapmalısın. İstersen yapamayacağın bir şey yok. Zekanın farkına var ve kendini biraz daha zorla. Karne öğretmen görüşü olumsuz örnekleri. Sende kendinle gurur duyabileceğin bir karne alabilirsin sadece kendini biraz daha zorlaman gerekiyor. Ben senin kalbinin güzelliğini biliyorum. Sende istersen başarabileceğini bil. İyi tatiller. Zor olan çalışmak değil çalışmaya başlamak. Tüm zorlukları aşabilecek güçte birisin. Bu zorluğu da aş ve bir yerden başla. Bu dönem istediğimiz performansı derslerde yakalayamadık. Önümüzdeki dönem derslerine daha fazla zaman ayırmalısın, daha düzenli çalışırsan başarılı olursun. Oyunları okuldan daha fazla sevdiğin bu dönem istediğimiz başarıyı yakalayamadık. Tatilde bol bol oyun oyna ama ikinci dönem oyunlara ara vermemiz gerekiyor. Az kitap okuman bu dönem başarısız olmanın en büyük nedeni dikkatini daha fazla toplamak için günde en az 1 saat okuma yapmalısın. Maalesef çok verimli bir dönem geçiremedik. İkinci dönem karne öğretmen görüşü bölümünde daha iyi şeyler yazması için biraz daha gayret göstermelisin.
0
0
13

Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi

Yönetici
Diğer Eylemler
bottom of page