top of page

Formların MEBBİS Üzerine Eklenmesi Durumu

Güncelleme tarihi: 15 Tem 2023

Sayın Öğretmenlerimiz, bilindiği gibi 1 Eylül 2022'de Aday Öğretmen Yetiştirme Programı güncellendi.


Bununla ilgili resmi yazı aşağıdadır. Yeni kılavuz 29 sayfadan oluşmakla birlikte daha önce bu formların detaylı olarak incelemesini yaptığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz..










Formların MEBBİS'e Eklenmesi Durumu


Yeni program ile birlikte geç de olsa Bakanlık yeni form giriş ekranı açmıştır.













Yeni Formların Yapısı


Formlar Form 1, Form 5, Form 6, Form 7 olarak aday öğretmenlerin veri girişine açılmıştır. Bilindiği gibi Form 2, Form 3, Form 4 sadece RAM'da çalışan ve Rehberlik branşları için hazırlanır. Diğer branşlar bu formları doldurmaz.








Yeni Kılavuzdaki Faaliyetler







Bizim Çalışmalarımız


1 Eylül 2022 itibari ile Aday Öğretmen Yetiştirme Programı güncellenmiştir. Önceki atamalar bakanlığın yayımladığı yönetmelik gereği kendi dönemlerinde var olan yetiştirme programından sorumludur. 1 Eylül 2022 tarihinde ve sonrasında göreve başlayan öğretmenlerimiz son yayımlanan programdan sorumludur. MEBBİS formlarını, tutanak, belge, seminer özetlerini vb. belgeleri içeren Aday Öğretmen Dosyası; danışman, müdür ve aday tarafından imzalanmaya hazır olarak tarafımızca hazırlanmaktadır.






MEBBİS üzerinde sisteme formları eklerken alınan hatalar ile ilgili yazımıza ulaşmak için tıklayınız.








Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi Tecrübesi


5 yıllık tecrübemiz ile bize dosya hazırlatan tüm öğretmenlerimize basılı halinin yanında kopyala yapıştır yapılmaya uygun PDF formatlarını da gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz. Böylece bu formların MEBBİS üzerine eklenmesi öğretmenlerimizce kopyala yapıştır yöntemi ile kolayca yapılacaktır.


Ekip olarak 5. yılımızda tavsiyemiz, kaynaksız bilgilere itibar edilmemesidir. Bize destek veren, soru soran, bilgi ileten, tercih ve takip eden tüm öğretmenlerimize teşekkür eder görevlerinde başarılar dileriz.



3.158 görüntüleme
bottom of page