top of page

8 Mayıs 2023 Ataması İle Atanan Öğretmenlerimize Duyurumuz

Sayın Öğretmenlerimiz;


8 Mayıs 2023 itibari ile atanan ve 1 Eylül 2023 itibari ile göreve başlayacak olan öğretmenlerimizi şimdiden tebrik eder görevlerinde kolaylıklar dileriz.



Yeni atanan öğretmenlerimiz ile ilgili süreç:


1) MEB Personel Genel Müdürlüğü il müdürlüklerine, güvenlik soruşturması çalışmalarını başlatmak üzere, atanan öğretmenlerin bilgilerini elektronik ortamda gönderecektir.


2) MEB Personel Genel Müdürlüğü, güvenlik soruşturması bitmiş öğretmenlerin kararnamelerini, il ve ilçe müdürlüklerine elektronik ortamda gönderecektir.


3) Kararnamesi gelen öğretmenler en erken 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren göreve başlamak üzere kurumlarına giderek sözleşme imzalayacaklardır.


4) Sözleşme imzalandığında atanılan kurumun müdürlüğü tarafından il ve ilçe müdürlüklerine göreve başlama yazısı gönderilecektir.


5) Göreve başlama yazısı akabinde, öğretmenlerden kurumun bağlı olduğu bankadan hesap açılması istenecektir. Bu hesap bilgileri ise il-ilçe müdürlüklerinin muhasebe bölümlerine teslim edilecektir.



Yeni atanan öğretmenlerimizin adaylık süreci:


1) Okul idaresince göreve başlatılan öğretmenlere 5 iş günü içerisinde gönüllülük esasına uygun şekilde danışman öğretmen ataması yapılacaktır.


2) Danışmanlık aynı branştan öğretmen olmadığında farklı branştan atanabilir.


3) Okul müdürü ve danışman öğretmen, okul içerisinde adayın yetiştirilmesi sürecinden sorumlu olacaktır.


4) Köy ve mezralarda, tek öğretmenli okullarda çalışacak olan müdür yetkili öğretmenlere ise ilçe müdürlükleri tarafından yakın bir okuldan müdür ve danışman öğretmen ataması yapılacaktır.



8 Mayıs 2023 tarihinde atanan öğretmenlerimiz ile ilgili dosya hazırlıklarımız:


Henüz göreve başlamadan bize ulaşıp dosya talep eden öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ancak 1 Eylül 2023 tarihi itibari ile göreve başlamamış öğretmenlerimiz için adaylık süreci henüz başlatılmamıştır. 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren göreve başlama süreci tamamlanan ve bize ulaşan öğretmenlerimize dosya hazırlayabiliriz.


Bunun nedeni ise; danışman öğretmenin ismi ve branşı, okulun teknik özellikleri, şubeler, ders isimleri, ders saatleri ve benzeri detayların dosya içeriğini etkilemesidir. Bu nedenle şu an göreve başlamayan öğretmenlerimizin beklemeleri daha sağlıklı olacaktır.


Tüm öğretmenlerimize sağlıklı ve mutlu tatiller dileriz


ogretmenadaydosyasi.com

8.433 görüntüleme
bottom of page