top of page

Aday Öğretmen Kaç İş Günü Çalışmalıdır?

Aday öğretmenler, Eğitim Kurulu kararıyla belirlenen Aday Öğretmen Yetiştirme Programı doğrultusunda, eğitim kurumu müdürleri ve danışman öğretmenlerin sorumluluğunda eğitim ve uygulama görevlerine tabi tutulur. Aday Öğretmen Yetiştirme Programına göre aday öğretmenlerin adaylık süreci, uyum eğitimi ile başlar ve Aday Öğretmen Dosyasının hazırlanması ile tamamlanır.



Yeni mevzuatta iş günü ibaresi kaldırılmıştır. Bunun yerine kanunda da geçen en az 1 yıl en fazla 2 yıl fiili çalışma süresi eklenmiştir.


Fiili Çalışma Süresi Nedir?


Fiili çalışma süresi ile kastedilen, personelin çalışmakla yükümlü olduğu işte geçirdiği sigorta süresidir. Bu sürenin içine personelin sağlık izinleri, ücretsiz izinleri vb dahil değildir. Ancak hafta sonları ve idari izinli olduğu günler bu süreye dahildir. Örneğin aday öğretmenin görev yaptığı okulda hava muhalefeti nedeniyle resmi tatil ilan edilip idari izin verildiğinde bu süre devam eder.


İş Günü ve Fiili Çalışma Süresi Farkı Nedir?


İş günü olarak kastedilen süre hafta sonları ve bayram tatilleri hariç olan süredir. Örneğin bir eğitim öğretim yılında 90+90 olmak üzere toplam iki dönem ve 180 iş günü vardır. Bir öğretmenin 180 iş günü olmaktadır. Ancak Eylül 2023'te göreve başlayan bir öğretmen Eylül 2024'te 180 iş günü çalışmasına rağmen 365 gün sigortalı olduğundan ve hiç rapor almadığında 1 yıllık çalışma süresini tamamlamış olur.


Bu yazı Ogretmenadaydosyasi.com Ekibi tarafından hazırlanmıştır.






5.307 görüntüleme

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page